Produktionsskolen K.U.B.A - Badering

Badering – Produktionsskolen K.U.B.A

Begrundelse
I ”Badering” opleves en hovedkarakter med en historie der sitrer lige under overfladen. ”Badering” har et kunstnerisk mod og eksperimenterende fortælleform.

Seksualitet, køn, identitet, normer? Vi følger et ungt menneske på flugt, og konfronteres med vores egen rolle i denne heksejagt.

“Badering” vinder for Bedste Fortælling, for sit overraskende fortællegreb ved brug af symbolet “Badering” på skærmen. Dette fortællegreb kaldes Verfremdung. Hvilke let oversat kan betyde: brud på illusionen.

Filmen træder ud af sin egen form, og gør publikum opmærksomme på deres tilstedeværelse og kræver at de tager stilling og reflekterer.

“Badering” var også nomineret til bedste film – begrundelse
”Badering” adskiller sig fra den klassiske lineære dramaturgi, og udfordrer vores intellekt. Den leger med filmen som medie, i sit brug af “loade-ikon”, og peger hermed ud af i sin egen fortælling.

”Badering” var også nomineret til bedste fotografering – begrundelse
Fra første billede i ”Badering”, mærkes tydeligt det stærkt sansende blik. Her glemmer man alt om tekniske færdigheder, og lader sig forføre af stemning og smukke farver.

Om filmen
Hverdagen går igen. Presset bliver større og større. I stedet for at stoppe op, holde en pause for at se os om, løber vi fra vores problemer.

Produktionsholdet
Maja Wilberg
Nicklas Hersø Jensen
Bodil Hindsberg
Oliver Spangenfeldt
Cecilie Søj

Musik: Ruben David Lentz
Mevirkende:  Oscar Bindel

Links til øvrige norminerede film for bedste fortælling
Nemesis
Roration